Tillverkningen

Plastarbetet - Grunden

Formarnas skick är grunden för ett lyckat slutresultat då formens yta avspeglar produktens slutfinnish. När formen är färdig tvättas och släppmedelbehandlas den och kan då användas för att seriegjuta badtunnor.

 

Formen gelcoateras med ett 0,6 mm tjockt gelcoatlager, som får härda. Efter härdning spurtas en blandning av glasfiber och polyester på gelcoaten. Glasfibern vägs för att rätt materialmängd ska erhållas. Sprutningen sker i två etapper, där plywood-förstärkningar och tunnans fötter läggs mellan etapperna. När materialet härdat avformas produkten.Tunnorna slipas därefter och kontrolleras så inget fel uppstått i processen.

 

Se vidare nedan hur tillverkningen fortsätter...

 

 

 

 

Gelcoat sprutas över den noggrant rengjorda gjutformen. Kort där efter gjuts glasfiber över formen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tunnorna behöver härda efter att glasfibern lagts på. Dom får en paus inför nästa arbetsmoment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Härdad badtunna. Överflödig glasfiber kapas bort och kanten slipas till.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Botten, panelen och kaminskyddet byggs i snickeriet. Botten består av en 10 mm laminerad plywood av gran. Panelen byggs av 22×95 mm brunt tryckimpregnerat trallvirke som kapas och monteras ihop till paneler. Kaminskyddet byggs i serier för att effektiviteten och kvalitéten ska vara god.

 

 

 

 

 

 

 

Därefter städas tunnan ur och en slutkontroll utförs. Sedan packas bottenventilens yttre del, det rostfria rökröret och locket till kaminen i tunnan. Sist placeras tunnan på en pall, och plastas in för att vara skyddad under lagring och/eller transport. Kaminen lyfts i och skruvas fast.

 

 

 

 

 

 

 

 

Träpanel monteras på den snart färdiga tunnan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Färdig tunna rullas ut för paketering och transport.

© 2012 Fjalldalen.se Alla rättigheter förbehållna.